7 Aralık 2007 Cuma

TENEKE DE TAVUK PİŞİRME


Öncelikle tavuğumuzu güzelce tuzladıktan sonra pişireceğimiz yerin hazırlığına geçelim.Toprak ottan iyice arındırılır ve teneke ölçüsünde az eşilerek tam ortasına kazığımız çakılır.Kazığın boyu iyi ayarlanmalı tavuk oturtulunca yere değmemeli.Üzerine teneke kapatılıncada tenekeye teması engellenmelidir.tavuk üzerine oturtulan tenekenin etrafı toprakla iyice izole edilerek kapatılmalıdır.Daha sonra ıskartaya çıkmış petek çıtaları kırılarak hazırlanmalı teneke etrafına yerleştirilip ateş verilmeli.

4 yorum:

adige2206 dedi ki...

Şimdi İlk okuduğumda tenekenin içinde tavuk kaynatıldı gibi anladım. ama bakıyorum tavuk kızarmış.
Afiyet olsun.

Ballı Baba dedi ki...

yahu bu tür şeylerin anlatılması kadar güzel ne var ki. Elinize sağlık ben yesem bu kadar güzel olmazdı inan. Adına eşkiya usulü tavuk pişirme denir, benim bildiğim başka adı var mı ki....

İlhami Uyar dedi ki...

Kokusu burayada geldi afiyet olsun

Adsız dedi ki...

bu işlemi direk toprak üstüne yapmaktansa;
paslanmaz çelik saç kullanılarak tenekenin içine geçecek ebatlarda bir tepsi yapılır kare şeklinde, bu tepsinin ortasına 10-15 cm boyunda gene paslanmaz çelik demir kullanılarak bir demir kaynatılır bu demirin alt kısmına tavuk kaymasın die bir artı demir daha kaynatılır ki tavuğu koyduğumuzda kaymasın die. ama kullanılan bütün malzeme paslanmaz çelik olması lazım yoksa paslanıyor sağlık için elverişli olmaz. bu aparatı kullanırsanız daha her zeminde pratik ve hızlı pişirme şansınız olur.